QENT İSTİNYE, İstanbul ili, Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi'nde kain ve tapunun F22D11C2D Pafta, 1352 Ada, 1 Parsel'i üzerinde Turizm Tesis Alanında Apart Otel olarak, bağımsız bölümler (apart birimler) şeklinde inşa edilmiş temel birlikteliği bulunan 3 adet kısımdan oluşmaktadır. QENT İSTİNYE şehrin merkezinde bir yaşam biçimi hedefleyen, teknolojik gerekleri içinde barındıran, ortak yaşam kültürünün benimsenip geliştirileceği, karşılıklı saygı ve hoşgörüye dayalı, sakinlerine konfor, güvenlik ve huzur sağlamak üzere tüm ayrıntıların özenle değerlendirildiği bir yaşam merkezi olarak oluşturulmuştur.
QENT İSTİNYE'nin özenle planlanmış yapısı, yerleşim ve mimari özellikleri, ortak tesis ve alanların benimsenerek korunması, sakinlerine konforlu, huzurlu bir ortam sağlanması, "sürekli gelişim" prensibiyle tüm yapı, cihaz ve tesislerin ekonomik ömürlerinin uzatılması, etkin ve ekonomik hizmet üretilmesi esastır.
Madde 1 - İşbu yönetim planının uygulanması ve yorumundan Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan terim ve tanımlara başvurmak gerektiği takdirde aşağıdaki bentlerde yazılı tamamlayıcı kurallar göz önünde tutulur:
Bu yönetim planı ile birlikte yönetimi amaçlanan İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi'nde kain ve tapunun F22D11C2D Pafta, 1352 Ada, 1 Parsel'i ve bu parsel üzerinde inşa edilen 3 adet Kısımda yer alan 21 adet bağımsız bölüm (apart birimden) ile bunların havuz, fitness, kapalı otopark, güvenlik ve giriş kapısı gibi ortak yerlerinden oluşan ve "Qent İstinye" adı verilen yapıyı ifade eder.
Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 12. maddesine göre Tapu İdaresi'ne verilecek (Apart Birim) vaziyet planı ve projeye göre Ana Gayrimenkulün ayrı ayrı mülkiyete konu, birbirleri ile yatay ve düşey olarak fiziksel bağlantısı bulunan ve her biri başlı başına bir bütün olarak kullanılmaya elverişli olan alanlarıdır. Ana Gayrimenkul'de bulunan birden çok bağımsız bölümün (apart birimin) yer aldığı, temel birlikteliği bulunan A Kısmı, B Kısmı ve C Kısmı'ndan her birini ifade eder.
Ekli planda ve Bağımsız Bölüm (Apart Birim) listesinde gösterildiği üzere ve fiili duruma uygun olarak bağımsız bölümlere (apart birimlere) planda belirlendiği üzere münhasır kullanım hakkı verilmiş olan depo, otopark, bahçe, teras alanlarıdır. İşbu Yönetim Planı'nın ayrılmaz bir eki olan Ek 4'te tüm Bağımsız Bölümlerin (Apart Birimlerin) tahsisli alanları gösterilmiştir. Vaziyet planı, proje ve işbu yönetim planında ve fiili duruma göre ortak yer olarak belirlenmiş alan, yapı ve tesisler ile bu suretle belirlenmiş olmasa bile, niteliği gereği yahut korunma, yararlanma veya birlikte kullanma yönlerinden ortak yer ve şey sayılacak mekan, tesis, yapı ve sair şeylerdir.
Ana Gayrimenkul'deki tüm Bağımsız Bölüm Maliklerinden oluşan kurulu ifade eder.
Ana Gayrimenkul / Qent İstinye Bağımsız Bölüm Kısım veya Kısımlar Tahsisli Alan Ana Gayrimenkul Ortak Yerleri Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu Yönetim Kurulu |
Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri
tarafından, Ana Gayrimenkul'ün yönetim işlerini yürütmek üzere seçilen 2 üye ve
bir başkandan oluşan yönetim kurulunu ifade eder.
Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri tarafından, Yönetim Kurulu'nu denetlemek üzere seçilen 2 üye ve bir başkandan oluşan kuruldur. Qent İstinye'nin ortak yer, tesis ve cihazlarının yönetim ve işletimine ilişkin bir yıllık tahmini gider tutarlarının, tüm Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerine, yönetim ve işletim giderlerinden işbu Yönetim Planı ve Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri doğrultusunda isabet edecek gider paylarının ve giderleri karşılamak üzere her Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin ödemesi gereken avans tutarının ve bu avansların ödeme şekli ve zamanının düzenlendiği belgedir.
Denetim Kurulu İşletme Projesi |
Yönetim Planı: |
41 maddeden ve 1 geçici maddeden ibaret işbu Qent İstinye Yönetim Planını ifade eder.
|
Yönetim Planı'na Konu Gayrimenkul
Madde 2 - İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi'nde kain ve tapunun F22D11C2D Pafta, 1352 Ada, 1 Parsel'i üzerinde inşa edilen toplam 21 Bağımsız Bölüm (Apart Birim), eklentileri, tahsisli alanları, ortak kullanım yerleri, altyapı tesislerinden oluşan yapı, yasaların emredici hükümleri saklı kalmak üzere işbu Yönetim Planı'na göre yönetilir.
İşbu Yönetim Planı ile, Ana Gayrimenkul'ün ve Ana Gayrimenkul'de yer alan Bağımsız Bölümler (Apart Birim) ile Ortak Alanlar'ın, tek elden, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından yönetilmesi esastır. Ana Gayrimenkul'de yer alan Kısımlar'ın hiçbir hal ve koşulda, kendilerine özgü yönetim/denetim organları veya kurulları olmayacaktır.
Yönetim Planı'nda Hüküm Bulunmayan Hallerde Uygulanacak Hükümler
Madde 3 - QENT İSTİNYE yönetiminde, mevzuatta yer alan emredici hükümler saklı kalmak üzere, önce Yönetim Planı hükümleri, Yönetim Planı'nda bir hüküm yoksa, Kat Mülkiyeti Kanunu ve nihayet başta Türk Medeni Kanunu olmak üzere diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
Yönetim Planının Bağlayıcılığı
Madde 4 - Bu Yönetim Planının kapsamı aşağıdaki bentlerde gösterilmiştir;
a) Yer Bakımından: Yönetim Planı'nın hükümleri, QENT İSTİNYE'nin sınırları içinde kalan arazi ile bunların üstünde ve altında meydana getirilmiş bütün bina ve tesisleri, peyzaj ve çevre düzenlemesini, tahsisli alan yahut teferruat niteliği taşıyan tüm objeleri, bu nitelikte olmasa bile QENT İSTİNYE'de bulunan veya bulundurulan sair objeleri kapsar.
b) Kişi Bakımından: Yönetim Planının hükümleri, QENT İSTİNYE Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini, kiracılarını, bunlarla bağımlı olarak bulunanları, herhangi bir suretle yararlananları ve QENT İSTİNYE'nin tamamı veya bir bölümünü yahut Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) üzerinde her ne türden olursa olsun başkaca aynı veya şahsi hak sahibi olan bütün kişileri bağlar.
c) İlişkiler Bakımından: Yönetim Planı,
Kat Mülkiyeti esasına göre tasarruf edilecek QENT İSTİNYE üzerinde, bu tasarruf
biçiminden doğan bütün ilişkileri, bu meyanda QENT İSTİNYE'nin tamamından,
Bağımsız Bölüm (Apart Birim) ve tahsisli alanlarından ve ortak yerlerden
yararlanılmasından, bunların kullanılmasından, işletilmesinden, korunmasından,
bakım ve onarımından doğacak her türlü ilişkiyi, Bağımsız Bölüm (Apart Birim)
malikleri, kiracıları, kat irtifakı ve diğer ayni hak sahipleri ile kişisel hak
sahipleri ve bunlara bağlı olarak QENT
İSTİNYE'de çalışan, bulunan veya herhangi bir suretle zilyed olan kişilerin aralarında meydana gelebilecek her çeşit ilişkiyi kapsar.
Yönetim Planının Değiştirilmesi
Madde 5 - İşbu Yönetim Planı Ana Gayrimenkul'ün tapu kaydının beyanlar hanesine kaydedilmiş olmakla QENT İSTİNYE'deki bütün Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arasında yapılmış bir sözleşme niteliğindedir. Bu niteliği ile QENT İSTİNYE'nin bir bütün olarak yönetimini ve korunmasını sağlamak amacına yöneldiğinden gerekli karar çoğunluğu sağlanmadıkça değiştirilemez. Bu Yönetim Planı'nın değiştirilmesi için tüm kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.
Bağımsız Bölümlerin (Apart Birimlerin) Kullanım Şekli
Madde 6 - Kat Malikleri, sahibi oldukları Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) münhasıran mesken olarak kullanacaklardır. Anlaşmazlıkların Çözümü
Madde 7 - QENT İSTİNYE'nin kullanılmasından veya yönetimden dolayı kat malikleri arasında veya kat malikleri ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu arasında yahut da Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu arasında çıkabilecek tüm uyuşmazlıklar öncelikle Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nca Yönetim Planı doğrultusunda çözümlenip karara bağlanır. Anlaşmazlıkların bu yolla çözülememesi halinde, Kat Mülkiyeti Kanunu ve genel hukuk hükümleri uygulanır.
ANA GAYRİMENKUL KAT MALİKLERİ KURULU:
Madde 8.- Ana Gayrimenkul'deki bütün Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arsa paylarına/oranlarına bakılmaksızın Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun birer tabii üyesidir.
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararları, Ana Gayrimenkul'deki bütün Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini, Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) herhangi bir şekilde onlardan devir almış olanları ve Bağımsız Bölümlerden (Apart Birimlerden) her ne suretle olursa olsun yararlananları bağlayıcı niteliktedir.
Madde 9.- Toplantıya Çağrı Usulü
9.1. Yönetim işleri ve diğer konularla ilgili olarak olağan ve gerek duyduğu zamanlarda olağanüstü olmak üzere iki türlü toplantı yapar. Ana Gayrimenkul Olağan Kat Malikleri Kurulu, her yıl, Şubat ayının ilk 15 günü içinde toplanır.
9.2. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri toplantı tarihinden en az 15 gün önce, Yönetim Kurulu tarafından imzalanacak bir çağrı evrakı vasıtasıyla veya taahhütlü mektup aracılığı ile toplantıya davet edilir.
9.3. Yapılacak çağrıda, toplantının yer, saat ve gündemi belirtilir. Toplantılarda yalnız o toplantının gündeminde yazılı maddeler görüşülebilir. Olağan veya Olağanüstü Kat Malikleri Kurulu toplantısında gündemde olmayan bir maddenin görüşülmesi ve bu hususta bir karar alınması, konunun toplantıya katılanların salt çoğunluğunun alacağı bir karar ile gündeme alınmasına bağlıdır. .
Buna ilaveten, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun talebiyle de, gündeme madde eklenmesi mümkündür.
9.4. Yönetim Kurulu, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini yukarıda belirtilen usullere uyarak, gerekli gördüğü her zaman toplantıya çağırabilir. Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulu, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin üçte birinin yazılı talebi halinde, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nu gecikmeksizin toplantıya çağırmakla yükümlüdür. Toplantı talebinde bulunanlar, taleplerinde toplantının gündemini de belirtmek zorundadırlar.
Madde 10.- Kurula Katılma ve Oy Hakkı
10.1. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'na katılma hakkı, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerine aittir.
10.2. Bir Bağımsız Bölüm'e (Apart Birime) birden çok kişi malikse, söz konusu Bağımsız Bölüm'ün hissedarları, Kat Malikleri Kurulu toplantılarına, kendi aralarından seçecekleri bir temsilci vasıtasıyla katılırlar. Söz konusu temsil ilişkisi, ancak, ekte imza beyannamesini ihtiva eden bir vekaletname aracılığı ile tevsik olunabilir. Açıklandığı şekli ile bir temsilci seçilerek, gerekli vekaletname ile birlikte Kat Malikler Kurulu'na bildirilmediği takdirde, o Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) müşterek (veya iştirak halinde) malik olan kişilerden birisine yapılacak tebligat, diğerlerine de yapılmış sayılır.
10.3. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinden birisi, medeni hakları kullanma ehliyetinden yoksun ise, onun yerine (nam ve hesabına) kurula, kanuni mümessili (velisi veya vasisi) katılır.
10.4. Ana Gayrimenkul'de, bir kişi, birden çok Bağımsız Bölüm'ün (Apart Birim) maliki ise, mülkiyetinde bulunan her Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tekabül eden ayrı ve bağımsız bir oy hakkına sahiptir. Ancak, karar nisabının hesaplanmasında; bir şahsın kullanabileceği oy sayısı, o kararın oylamasında kullanılan bütün oyların üçte birinden fazla olamaz.
10.5. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliki bir tüzel kişi ise; tüzel kişinin yönetim organı, kurula tüzel kişi adına katılacak kişiyi belirler ve tüzel kişiliği temsil eden kişiyi, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'na tüzel kişinin yetkili imzasını havi bir yazı ile bildirir. Söz konusu bildirimin hiç ya da usulüne uygun olarak yapılmaması durumunda, o Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliki Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nda temsil edilemez.
10.6. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, kendilerini Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nda vekil ile de temsil ettirebilirler. Vekilin Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliki olması şart değildir. Vekil bu sıfatını kendisine yetki veren Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin onanmış ve imzasını taşıyan bir belge ile tevsik etmek zorundadır. Ancak, bir kişinin vekaleten kullanacağı oy sayısı, tüm oyların yüzde beşini geçemez.
Madde 11.-Toplantı ve Karar Yeter Sayısı
11.1. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu ile toplanır ve kanunda belirtilen özel karar sayıları saklı kalmak kaydı ile toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar alır.
11.2. Alınmış olan bir kararın tekrar görüşülmesi ve yeniden karara bağlanması, "Görüşmenin yenilenmesi" önerisinin toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile kabul edilmesine bağlıdır. «
11.3. Olağan veya Olağanüstü Kat Malikleri Kurulu toplantısında gündemde olmayan bir maddenin görüşülmesi ve bu hususta bir karar alınması, Ana Gayrimenkul'de en az bir Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) malik olan kişinin teklifi üzerine, konunun toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla gündeme alınmasına bağlıdır.
11.4. Yeter sayı sağlanamadığı için ilk toplantı yapılamaz ise, ikinci toplantı, yeter sayı aranmaksızın en erken yedi gün en geç on beş gün içinde yapılır ve kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınır.
11.5. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda özel haller için öngörülmüş bulunan, toplantı ve karar yeter sayısına ilişkin hükümler saklıdır.
11.6. Toplantı nisabının hesaplanmasında, toplantıya katılıp da oy kullanmayanlar ile çekimser oy verenler de nazara alınır.
Madde 12.- Kurul Kararlarının Bağlayıcılığı
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun kararlarında, toplantıya veya karara karşı aleyhte oy kullanılmış olsa dahi, Ana Gayrimenkul'de yer alan bütün Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini ve onların yanında irtifak hakkı sahiplerini, Bağımsız Bölümler'i (Apart Birim) herhangi bir şekilde devralacak olanları ve kiracıları bağlar. Kurulca alınan kararlara karşı Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin, yetkili Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ederek, "Hakimin müdahalesini isteme hakkı saklıdır. Aynı zamanda Yönetim Planı'nda gösterilmiş bulunan borç veya yükümlülükleri yerine getirilmemesinden dolayı zarar gören kat malikleri veya Yönetim Kurulu da, Sulh Hukuk Mahkemelerine başvurarak "Hakimin müdahalesini isteme hakkı saklıdır.
Toplantıyı Yönetim Kurulu üyelerinden biri açar. Toplantı, toplantıya katılan Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin çoğunluğu tarafından seçilecek, başkan, oy toplayıcı ve katipten oluşacak Divan heyeti tarafından yönetilir. Toplantının disiplinini sağlamak Divan heyetinin görevidir. Divan heyeti toplantıya katılanların görüş ve düşüncelerini serbestçe açıklamalarına imkan sağlayan bir tutum içinde olmakla yükümlüdür.
Madde 14.- Kararların Yazılması ve İmzalanması
14.1 Kat Malikleri Kurulu kararları, sıra numaralı ve her sayfası Noter mührü ile tasdikli Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu Karar Defterine kaydedilir. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararları, toplantıda hazır bulunan kat malikleri veya, kat malikleri tarafından yetkilendirilmesi halinde, Divan heyeti tarafından imzalanacaktır.
14.2 Malikin bedeni özrü nedeniyle kendisi bizzat imza atamıyor, imza atmaya kudreti bulunmuyor ise Divan heyeti tarafından malikin durumu şerh düşülerek şerhin altı imzalanır. Malikin bedeni özrüne münasip olan elinin herhangi bir parmak izi tutanağı göremiyor ise, Divan Başkanı huzurunda tutanağı sesli olarak malike istem üzerine okur, yukarıdaki şekilde imzalanır.
14.3 Kat Malikleri Kurulu kararlarının, yapılan ihtar, ihbar ve tebligat özetlerinin ve bütün gelir ve giderlere ilişkin kayıtların Kat Malikleri Kurulu defterlerine, tarih ve sırasıyla yazılması ve her türlü defter ve belgelerin düzenli bir biçimde tutulması ve saklanması, (l)'den başlayıp sırasıyla giden sayfa numaraları taşıyan, her sayfasının noter mührü ile onaylı bir karar defterine yazılması ve jtiiplantıya katılanların imzasının alınması, Yönetim Kurulu ile Divan heyetinin görev ve sorumluluğu altındadır. Karara aykırı oy verenler, arzu ederlerse, aykırılığın sebebini belirterek, defteri imza ederler. Burada sözü edilen defterler, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde notere kapattırılır.
GÖREV - YETKİ VE SORUMLULUKLARI:
Madde 15.- Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Malikleri, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nda temsil edilirler.
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Kısımlar dahil olmak üzere Ana Gayrimenkul'ün tamamına ilişkin karar almaya yetkili yegane kuruldur. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Qent İstinye'nin yönetiminde, Kat Mülkiyeti Kanunu ile kat malikleri kurulu vb. tüm organ ve kurullara ve Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerine tanınmış olan hertürlü hak ve yetkiye sahip olup, bunları kullanmakla yetkili ve görevlidir.
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, bu hak ve yetkilerin kapsamına giren tüm önlemleri almaya, tasarrufları icraya, harcamaları yapmaya, Ana Gayrimenkul'ün tümüne ilişkin giderler için avans tutarlarını belirleme de dâhil olmak üzere Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin bu giderlere katılım paylarını tespit ve tahsile, Bağımsız Bölümlerle (Apart Birimlerle) ortak yerlerin kullanılmasına ilişkin kararları almaya, bu konularla ilgili olarak gereken alt düzenlemeleri yapmaya, dolayısıyla Ana Gayrimenkul'ün yönetim görev ve hizmetlerinin gerektirdiği hak ve yetkileri, Yönetim Planı'na ve belirlenen kural ve esaslara uyarak ve her türlü takdir yetkisini hakkaniyet çerçevesinde tek başına kullanmaya ve kullandırmaya mezun ve yetkilidir.
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu özellikle aşağıda belirtilen hususlarda yetkili ve görevlidir:
15.1 Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arasından veya dışarıdan Yönetim Kurulu'nu seçer. Ayrıca, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Malikleri arasından Denetim Kurulu'nu seçer.
15.2 Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan İşletme Projesi'ni onaylar, tadil eder veya gerekirse yeniden yapılmasını sağlar.
15.3 Ana Gayrimenkul'ün genel aydınlatılması, ağaçlandırılması, ana ve ara yolların, otopark, bahçe, havuz gibi Ana Gayrimenkul (Kısımların içerisinde yer alan ortak alanlar dahil) dâhilinde bulunan veya Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Maliklerinin ortaklaşa kullanılmasına terk edilen tüm sahalardan, yararlanma imkânlarını arar, bunların bakım, onarım ve kullanılmaları için gerekli esasları tespit eder ve bu amaçla ihtiyaç olması halinde belediye, ve resmi mercilerle ilişkiler kurar ve bu konularda karar alır.
15.4 Aldığı kararların uygulanması için Yönetim Kurulu'na talimat verir ve kararların yürütülmesini
izler.
15.5 Bu Yönetim Planı'nın, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Maliklerinin hak, yükümlülük, borç, sorumluluklarına ilişkin hükümleri ile haklarının kısıtlanmasına ilişkin hükümlerinde yazılı konularda kararlar alır, yaptırımlar uygular, başvuruları karara bağlar.
15.6 Kurul ayrıca, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arasında veya Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri ile Yönetim Kuruluya da Denetim Kurulu arasında ortaya çıkan uyuşmazlıkları
çözerve karara bağlar.
15.7 Ana Gayrimenkul ortak yerleri veya sosyal veya benzeri tesislerin kullanılması, işletilmesi ve bakımı konusunda, üçüncü şahıslarca işletilmesi, kiralanması ve benzeri hususlarda sözleşmeler yapmaya ilişkin kararları alır.
15.8 Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun iş, işlem ve hesaplarını denetler ve onaylar.
15.9 Ortak alanların kullanılma biçimleri ile ilgili olarak yönergeler hazırlar ve gerektiğinde bunların değiştirilmesine karar verir.
15.10 Ana Gayrimenkul'ün kısmen veya tamamen sigortalanmasına karar verir.
15.11 Kat Mülkiyeti Kanunu'nun Kat Malikleri Kurulu'na tanınan her türlü yetki ve görevi ifa eder.
16.1. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, Ana Gayrimenkul'ün yönetimine ilişkin olarak, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arasından veya dışarıdan 3 üyeden müteşekkil Yönetim Kurulu seçecektir. Aynı seçimde asıl sayısı kadar yedek üye seçilir. Yönetim Kurulu, teşekkül ettiğinde üyeler arasından bir başkan ve başkan vekili seçer.
16.2. Söz konusu Yönetim Kurulu, Ana Gayrimenkul'ün (Kısımlar dahil) yönetimi ve işletilmesinde, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun alacağı kararları uygulamakla yükümlüdür. Yönetici özellikle aşağıdaki konularda yetkilidir:
16.2.1. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından alınmış tüm kararların eksiksiz uygulanması yönünde çalışmalar yapmak;
16.2.2. Ana Gayrimenkul'ün amacına uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken çalışmaları yapmak, önlemleri almak, gözetim ve denetimi sağlamak;
16.2.3. Ana Gayrimenkul'de yer alan ortak yerlerin ve menkul eşyanın kullanılması, işletilmesi, bakımı ve korunması, onarılması, temizliği ve denetlemesi ile ilgili iş ve işlemleri yapmak ve yerine getirmek;
16.2.4. Ana Gayrimenkul'ün ortak yerlerine ait bahçe düzenlemesi ve bakımını yapmak;
16.2.5. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun alacağı karar çerçevesinde, Ana Gayrimenkul'ün tamamı veya bir bölümünü uygun göreceği koşullarla sigorta ettirmek, sigorta limitlerini tespit etmek, sigorta primlerinin karşılıklarını, işbu Yönetim Planı'na uygun olarak Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinden tahsil etmek;
16.2.6. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri ile diğer ilgili kişilerin ortak yerler ve şeyleri kullanmalarından doğacak sorumluluk ve yükümlülüklere riayet etmelerini temin etmek; Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin, kendi mülkiyetlerinde bulunan Bağımsız Bölümlerin (Apart Birimlerin) kullanılması ile ilgili sınırlama Ale kayıtlara
aykırı davranışlarını önlemek; bu konularda Kat Mülkiyeti Kanunu veya işbu Yönetim Planında düzenlenmiş ve öngörülmüş bulunan tedbirleri almak, uygulamaları yapmak ve bu tür aykırılıkları tespit etmek üzere, gereken gözetim ve denetim işlerini yerine getirmek;
16.2.7. Kat Mülkiyeti Kanunu, işbu Yönetim Planı ve Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararlarından sadır olan, borç, sorumluluk ve yükümlülüklere aykırı davrananlar hakkında, yasa ve işbu yönetim planı ile öngörülen yaptırımların uygulanmasını temin etmek ve borçlarını ödemeyen, sorumluluklarını veya yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve kanun, Yönetim Planı ve Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararlarını ihlal eden ya da aykırı davranan Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri ve Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) herhangi bir hukuki sebebe dayalı olarak kullananlar aleyhine her nevi yasal ve idari yol ve yaptırımlara başvurmak;
16.2.8. Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nu toplantıya çağırmak, toplantı ile ilgili hazırlıkları yapmak, anılan kurulların kararları ile ilgili bütün uygulamaları gerçekleştirmek;
16.2.9. Üçüncü kişiler ve resmi makamlar nezdinde idari, ticari ve hukuki sorunların çözümü yönünde girişimlerde bulunmak, gerektiğinde üçüncü kişiler aleyhine yasal yollara başvurmak, dava ikame etmek ve icra takibi yapmak, bu hususlarda mezun ve yetkili vekil tayin etmek, ana gayrimenkulü ilgilendiren hususlarda resmi yazışmalarda bulunmak, yapılan tebligatları tebellüğ etmek ve/veya söz konusu evrakları tebellüğ edecek kişileri belirlemek;
16.2.10. Genel giderler ile Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararları doğrultusunda yapılacak harcamalarla ilgili meblağlar ile bunlara ait avans tutarlarını tahakkuk ettirerek, ilgililerinden tahsil etmek; İşletme Projesi'nde yer almayan bir harcamanın acilen yapılması gerekliliğinin ortaya çıkması durumunda, ek ödeme listesi düzenleyerek, buna göre avans talep ve tahsil etmek;
16.2.11. Bütün gelir ve giderleri kapsayan, teknik hesaplara uygun muhasebe kayıtları tutmak, bu konuda gereken kuralları belirlemek, kayıtların dayanağı olan belgeleri düzgün bir şekilde hazırlamak ve muhafaza etmek veya bu işlerin icrasını temin etmek için konusunda ehil elemanlar istihdam etmek;
16.2.12. Ana Gayrimenkul'ün korunması, bakımı ve işletilmesi ile ilgili olarak üçüncü kişilerle sözleşmeler akdetmek, görevli ve hizmetlileri belirlemek, iş ve hizmetlerin görülmesini yönetmek, yapılan işleri denetlemek, gerektiğinde sözleşmeleri feshetmek, yenilemek, tadil etmek, prim ve sair ödemelerin zamanında yapılmasını sağlamak;
16.2.13. Denetim Kurulu'nun inceleme ve denetleme ile ilgili iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, onlara gereken bilgileri vermek, hesap ve kayıtları incelemelerine imkan sağlamak;
16.2.14. Yönetim ile ilgili işlerin yapılması için toplanan paraları muhafaza etmek üzere ulusal bankalar nezdinde, hesaplar açtırmak, günlük harcamalar için gerekli olan meblağ dışındaki nakit parayı banka hesabında bulundurmak, l
16.2.15. Görev dönemi sonunda, gelirler ve giderlere ilişkin hesap durumunu gösteren bilanço ve faaliyet raporu hazırlamak ve bunu müteakip dönemde gerçekleşmesi muhtemel giderler ve gelirler göz önünde tutularak hazırlanmış işletme projesi önerisi ile birlikte, yukarıdaki maddeler çerçevesinde, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'na sunmak;
16.2.16. Ana Gayrimenkuldeki ortak yerlerde giderilmesi gereken hasar ve bozuklukların ani olarak ortaya çıkması gibi ivedi durumlarda, onarım avansı veya sair adlarla ek ödeme yapılmasına karar vermek; söz konusu giderleri gerektiğinde Bağımsız Bölümü (Apart Birimi) herhangi bir hukuki sebebe dayalı olarak kullanan malik dışındaki üçüncü kişilerden (Tahsilde tekerrür olmamak kaydı ile) tahsil etmek;
16.2.17. Ana Gayrimenkul dahilinde sürdürülecek faaliyetlere ait esasları belirlemek bu konuda talimatname ve benzeri statüleri tanzim etmek ve yürürlüğünü sağlamak;
16.2.18. Ana Gayrimenkul'ün güvenliğinin sağlanması, ortak yerlerle ilgili temizlik ve bakım- onarım hizmetleri başta olmak üzere, benzeri hizmetlerin verilmesini organize etmek, bu konuda profesyonel nitelikteki üçüncü kişilerle sözleşmeler akdetmek, yapılan sözleşmelerin uygulamasını denetlemek, binaların genel kullanım kurallarını ve işbu kuralların ihlali durumunda uygulanacak müeyyideleri havi, bir Kullanım Talimatnamesi hazırlayarak (veya hazırlatarak), bu statüyü Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun onayına sunmak, anılan kurulda kabul edilecek olan işbu statünün işlerliğini temin etmek, bu statülerden doğabilecek müeyyidelerin tatbikini sağlamak;
16.2.19. Bahçe katı, çatı katı terasları ve benzerleri gibi Vaziyet Planı ve/veya Yönetim Planı hükümleri uyarınca kullanım hakları kendilerine bırakılmış bulunan Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin, söz konusu haklarını kullanırken, sözü edilen Yönetim Planında vazedilen esaslara aykırı davranmaları, bakım yapmamaları, dış cephe boya, motif ve sair yerleşmiş ilkeleri ihlal etmeleri durumunda, söz konusu ihlaller karşısında yasal ve idari önlem ve yaptırımları uygulamak; gerektiğinde, onların adına söz konusu ihlali bertaraf etmek, onarımları yerine getirmek ve harcanan gideri, % 20 (yüzde yirmi) fazlası ve diğer fer'ileri ile birlikte muhataplarından tahsil etmek;
16.2.20. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesi ve işbu Yönetim Planı uyarınca payına düşecek gider ve avans borcunu ve gecikme tazminatını, bizzat Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinden ve Bağımsız Bölümlerin (Apart Birimlerin) birinde kira akdine, sükna hakkına veya başka bir hukuki sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalanan kişi veya kişilerden, ödemekle yükümlü oldukları kira miktarı ile sınırlı olmak ve kira borçlarından düşülmek koşulu ile müteselsil sorumluluk esaslarına göre talep ve tahsil etmek, bu amaçla hukuki yollara müracaat etmek,
16.2.21. Ana Gayrimenkul'de düzen, bakım, inzibat ve iç güvenliği sağlamak, yangın, su baskını v.s. gibi durumlarda gereken önlemleri almak, Yönetim Planı'nda ve Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu kararlarına ve hazırlanan iç yönetmeliklere aykırı davranış ve engellemeleri bertaraf etmek gibi amaçlarla, bütün Ana Gayrimenkul ile veya sadece belirli kısım ve bölümlerle ilgili güvenlik, bakım ve koruma işlevlerini yerine getirecek teşkilatlanmaları kurmak ve bunların çalışmalarını
denetlemek veya kurulmuş bulunan güvenlik firmalarıyla bu yönde hizmet sözleşmeleri yapmak,
16.2.22. Kat Mülkiyeti Kanununu ve işbu Yönetim Planı'nda yöneticiye tanınmış olan diğer tüm yetki ve görevleri yürütmek.
16.3. Yönetim Kurulu Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Malikleri Kurulu'na karşı aynen bir vekil gibi sorumludur.
16.4. Yönetim Kurulu, Ana Gayrimenkul tamamının (Kısımlar da dahil olmak üzere) yönetimi konusunda yetkili ve görevli yegane organdır.
Madde 17 Yönetim Kurulu, yönetim işlerinin yürütülmesini, düzenleyeceği bir sözleşme ile profesyonel yönetici niteliğinde, gerçek veya tüzel bir kişiye bırakabilir. Profesyonel yönetici, Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlar çerçevesinde ve Yönetim Kurulu'nun gözetimi ve denetimi altında iş görür. Bu yola gidilmesi, ilke kararlarının Yönetim Kurulu tarafından alınması mecburiyetini ve Yönetim Kurulu'nun, yönetim faaliyetlerinden ötürü, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerine karşı var olan sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Bu durumda, Yönetim Kurulu, profesyonel yöneticinin yetkili olduğu hususları ve sorumluluklarını, söz konusu kişi ile yapacağı sözleşme aracılığı ile tespit etmek zorundadır. Dolayısı ile profesyonel yönetici, anılan sözleşmede yer almayan bir yetkiyi kullanamaz.
Madde 18.-Yönetim Kurulu'na ödenecek ücret, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nca belirlenir.
Bu ücret tayin edilirken, profesyonel bir yönetici ile sözleşme yapıp yapmadığı dikkate alınır.
Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından Yönetim Kurulu'nun ücreti hakkında herhangi bir karar alınmaması halinde, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 40. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kendi paylarına düşen ortak giderlerin yarısı ödenmeyecektir.
KARARLARIN YAZILMASI VE İMZALANMASI:
Madde 19.-Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu ve Yönetim Kurulu kararlarının, yapılan ihtar, ihbar ve tebligat özetlerinin ve bütün gelir ve giderlere ilişkin kayıtların ilgili defterlere tarih ve sırasıyla yazılması ve her türlü defter ve belgelerin düzenli bir biçimde tutulması ve saklanması Yönetim Kurulu'nun görev ve sorumluluğu altındadır. Burada sözü edilen defterler, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde notere kapattırılır.
Madde 20.- Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu, her yıl yapacağı olağan toplantıda, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri arasından bir yıl süre ile denetim görevi yapmak üzere üç kişilik bir denetim kurulu seçer. Aynı seçimde asıl sayısı kadar yedek üye seçilir. Denetim Kurulu teşekkülü halinde, üyeleri, kendi aralarından birisini başkan ve bir diğerini de başkan vekili olarak seçerler. Görev süresini tamamlayan denetim kurulu yeniden seçilebilir. Denetçiliğin temel görevi, Ana Gayrimenkul'ün
hesaplarının denetlenmesidir. Denetçiliğin daha sık denetleme yapılmasını gerektiren özel bir durum yoksa, ilke olarak, her üç ayda bir hesap denetlemesi yapar. Denetçilik, söz konusu denetlemelerde, sözleşme ile görevlendirilmiş profesyonel, gerçek veya tüzel kişilerden, kendi sorumluluğu saklı kalmak üzere, yararlanabilir.
Denetim Kurulu, hesap dönemi sonuçlarını ve yönetim tarzına ilişkin düşüncelerini içeren raporunu her yıl, olağan Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'na sunar. Denetim Kurulu üyelerin her birinin, Denetim Kurulu'ndan ayrı ve bağımsız olarak, görev alanlarına giren hususlardaki görüş, düşünce ve eleştirilerini Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'na sunma hakkı mevcuttur.
Denetim Kurulu, gerekli gördüğünde Ana Gayrimenkul Kat Malkleri Kurulu'nu toplantıya çağırmakla yetkili ve görevlidir.
Denetim Kurulu veya Denetim Kurulu'nca görevlendirilebilecek profesyonel kişilere ödenecek ücret, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından tespit edilir.
Denetim Kurulu yıllık raporlarını, alacakları kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları her sahifesi numaralı ve noterlik mühürü ile onanmış bir deftere, altına tarihini koyup imza ederek kaydederler.
Kat mülkiyeti ilişkisinin tarafları, isimleri Bağımsız Bölümler'in (Apart Birimler'in) tapu kütüğündeki sayfasına kat maliki olarak tescil edilmiş kişilerdir. Kat irtifaklarının tescilli sahipleri de bu sıfatla işbu Yönetim Planı'nın uygulanması açısından kat maliki sayılırlar. Bir Bağımsız Bölüm'ün (Apart Birim'in) tescilli maliki birden çok kişi ise hakların kullanılması açısından hepsi birlikte kendilerine bir temsilci tayin etmeye veya ettirmeye mecburdurlar. Bir Bağımsız Bölüm (Apart Birim) üzerinde tamamını kapsayan intifa ve sükna hakkı varsa, kat mülkiyetine ilişkin hak ve yetkiler intifa veya sükna hakkı sahibince kullanılır. Bağımsız Bölüm'ün (Apart Birim'in) maliki tüzel kişi ise kat mülkiyeti ilişkisinden doğan haklar tüzel kişinin yetkili yönetim organlarınca kullanılır.
Kat mülkiyetinden doğan ve malike kendi Bağımsız Bölüm'ü (Apart Birim'i) ile ortak yerlerde maddi kullanma ve imkanlardan yararlanma yetkisini veren haklar kat malikine bağlı olarak, taşınmazda bulunan kişilerce de kullanılır.
Bağımsız Bölüm'de (Apart Birimler'de) kiracı sıfatıyla oturanlar kira hakkının sağladığı ölçüde, Bağımsız Bölüm'ü (Apart Birim'i) ve ortak yer ve şeyleri kullanmaya ve bunlardan yararlanmaya yetkilidirler.
Bağımsız Bölüm'den (Apart Birim'den) geçici veya sürekli olarak yararlanma yetkisi veren diğer hukuki kişilerin tarafı olan kişiler, bu ilişkilerin nitelik ve niceliği ölçüsünde kullanma ve yararlanma yetkisine sahip olurlar.
Kat maliklerinin, intifa veya sükna hakkı sahiplerinin veya kiracılarının müstahdemleri istihdam ilişkisinin gerektirdiği ölçü ve zamanda ve asıl hak sahibinin onayı ile istihdam ilişkisinin zorunlu kıldığı ölçüde ortak yerleri (havuz, fitness, sosyal tesis vb.) kullanabilirler. Ancak bu kullanım hiçbir şekilde diğer Bağımsız Bölüm maliklerinin haklarını veya ortak alanlardan faydalanmalarını engellemeyecek, ve ortak alanların niteliğini değiştirmeyecek şekilde olmalıdır.
Madde 22 - Hakların Genel İçeriği
Kat Malikleri, kiracı sıfatıyla oturanlar, intifa veya sükna hakkı sahipleri kendi Bağımsız Bölümleri'nde (Apart Birimleri'nde) ve ortak yerler üzerinde, Kat Mülkiyeti Kanunu ile bu Yönetim Planı'nın hükümleri saklı kalmak şartıyla, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahiptirler.
Madde 23 - Bağımsız Bölümün (Apart Birim'in) Kullanılmasına İlişkin Haklar
a) Kat malikleri, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun, özel hükümlerine, işbu Yönetim Planı'nda yer alan kurallara ve kat mülkiyeti ilişkinin gerektirdiği diğer sınırlama ve yasaklara uymak koşulu ile Bağımsız Bölüm'ün (Apart Birim'in) tapuya kayıtlı nev'ini ve vasfını değiştirmeyecek tarzda dilediği gibi kullanmaya, yine bu çerçevede kalarak kullanma ve yararlanma hakkını başkalarına vermeye, kiralamaya, paralı ya da parasız olarak devretmeye, bakım ve masraflara katılmak koşulu ile boş tutmaya yetkilidir.
b) Kat malikleri ve irtifak hakkı sahipleri, kiracı sıfatıyla oturanlar, intifa veya sükna hakkı sahipleri kendi Bağımsız Bölümleri'nde (Apart Birimleri'nde) Belediye nizamlarına, imar planı ve eklerine ve Ana Gayrimenkul'ün dış estetiğine ve QENT İSTİNYE'nin genel mimarisine, sıhhi, elektrik ve benzeri tesisat ve projelerine aykırı olmamak, diğer paydaşlara zarar ve ziyan vermemek ve kullanma haklarını ihlal etmemek kaydı ve yapılacak masrafların tamamı kendisine ait olmak şartı ile kendi tasarruf sınırları içinde, statik projesine aykırı ve taşıyıcı sisteme zarar vermemek kaydı ile diledikleri değişiklik ve yenilikleri yapmakta tamamen serbesttir. Ancak, teraslarda, bahçelerde ve, Ana Gayrimenkul Kat Maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça, Ana Gayrimenkul'ün dış görünüşünü ve bütünlüğünü etkileyebilecek diğer yerlerde değişiklik yapılması yasaktır. Bu husus, bütün Bağımsız Bölümler (Apart Birimler) için muteber olup, diğer paydaşlar, bu tarz değişikliklere itiraz edemezler.
Madde 24-Tahsisli Alan Kullanılmasına İlişkin Haklar
Bağımsız Bölümler'in (Apart Birim'in) tahsisli alanları ile ilgili kullanım hakları ve her türlü tasarruf işbu Yönetim Planı'nda tariflenmeye çalışılan genel düzeni bozmayacak şekilde ilgili Bağımsız Bölüm (Apart Birim) sahibine aittir.
Madde 25 - Ortak Yerlerin Kullanılmasına İlişkin Haklar
Kat malikleri, Ana Gayrimenkul'ün tüm ortak yerlerine, ortak mülkiyet hükümlerine göre maliktirler. Ortak yerlerden kanun ve Yönetim Planı hükümlerine göre kullanma ve yararlanma haklarına sahiptirler.
Projede B kısmı, 2. Bodrum katta yer alan sığınak alanı, barış zamanında otopark olarak kullanılacaktır.
1. Bodrum katta yer alan, Ana Gayrimenkul'ün ortak yeri olan, Ek 2 10 numaralı bentte belirtilen alanlar sosyal alan (fitness vb.) olarak kullanılacaktır.
Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, yararlanma haklarını kullanırken diğer Bağımsız Bölüm (Apart
Birim) maliklerinin haklarını da gözetmek ve kat malikleri kurulları ve Yönetim Kurulu tarafından
yapılan düzenlemelere aynen uymak, diğer kat maliklerini rahatsız edici davranışlardan kaçınmakla
yükümlüdürler.
Madde 27 - Bağımsız Bölümün (Apart Birim'in) Kullanılmasına İlişkin Yükümlülükler
a) Kat malikleri, Bağımsız Bölümleri'ni (Apart Birimleri'ni), mesken dışında, başkaca hiçbir maksat için kullanamazlar. Başka maksatla kullanılmak üzere bir arada veya müstakilen kiralayamazlar, satamazlar. Kat malikleri, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesinde öngörülen yasaklara ve sınırlamalara riayet etmekle yükümlüdürler. Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) yasaklanan kullanımlar için kiralamak veya zilyetliğini devretmek de yasaktır.
b) Bağımsız Bölümlerde (Apart Birimlerde) Türkiye Sigorta Yangın Tarifesinde "Bina içinde fiyat zammı" gerektirecek "Yangın ihtimalini artırıcı veya yangın vukuunda kolay ve ağır hasar verici mahiyette" olan bilumum maddelerin bulundurulması yasaktır. Bağımsız Bölümleriyle (Apart Birimleriyle), tahsisli alan ve ortak yerlerde patlayıcı veya pis kokulu veya radyoaktif maddeler bulunduramazlar; diğer Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini rahatsız edecek şekilde sarsıntı yapmak, toz çıkarmak gibi hareketlerden kaçınmak zorundadırlar.
c) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri veya bunların kiracıları veya bunları her ne sebeple olursa olsun kullananlar, Bağımsız Bölümlerde (Apart Birimlerde) munzam (ek) elektrik kapasitesini gerektirecek cihazları ancak Yönetim Kurulu'nun izni ile ve belirteceği şartlar dairesinde kullanma imkanına sahiptirler.
d) Bağımsız Bölümlerde (Apart Birim) ve tahsisli alanlarda doğalgaz, LPG, propan gaz, bütan gaz vb. gazların kullanımı ve bulundurulması yasaktır.
e) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri veya bunların kiracıları veya bunları her ne sebeple olursa olsun kullananlar, diğer Bağımsız Bölümlerde (Apart Birimlerde), tahsisli alan ve ortak yerlerde, meydana gelen arızaların giderilmesi için, kendi Bağımsız Bölümlerine (Apart Birimlerine) girilmesi gerekiyorsa buna müsaade etmek mecburiyetindedirler. Ancak bu gibi işlerin taraflarca en uygun zamanda yapılması gerekir. Bu nedenle Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri veya orada oturanların zarar görmeleri halinde, lehine müsaade edilen tarafın bu zararı derhal ödemesi ve gidermesi zorunludur.
f) Bağımsız Bölümlerinde (Apart Birimlerinde) veya ortak yerlerde diğer kat maliklerini tedirgin edecek şekilde müzikli, gürültülü toplantılar düzenleyemezler. Ancak kat malikleri sosyal yaşamın gerekleri doğrultusunda yapacakları özel toplantıları Yönetim Kuruluna önceden bildirmek zorundadırlar. Kat Malikleri radyo, teyp, pikap, televizyon, müzik seti gibi müzik aletlerini diğer kat maliklerini tedirgin edecek derecede açamazlar, yüksek ses tonuyla sürekli çalamazlar.
g) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri veya bunların kiracıları veya bunları her ne sebeple olursa olsun kullananlar kendi Bağımsız Bölümlerinde (Apart Birimlerinde), teraslarında, binanın dış elemanlarında, tahsisli alanlarında ve diğer ortak alanlarda yapının estetik ve özelliğini bozacak eklenti, tadilat veya herhangi bir yapı ve tesisat yapamazlar. Bu cümleden olmak üzere yeni pencere açmak, mevcutları genişletmek veya daraltmak yahut birleştirmek; dış duvarları yıkmak, geri yahut ileri almak, yeni duvarlar örmek; balkon ve çıkmaları yıkmak, genişletmek, kapatmak ve daraltmak gibi bütün ameliye ve işlemler yasaktır. Kat malikleri, Bağımsız Bölüm'ün (Apart Birim'in) dış elemanlarında, mevcut olan rengi, karakteri, görünümünü değiştirecek ve etkileyecek, boya, badana, sıva türünden işlemler de yapamazlar, zorunlu olan onarımlar dolayısıyla yapılacak bu tür iş ve işlemlerde, onarım ve yenilenmenin önceki rengi, karakteri, veya görünümü muhafaza etmek zorundadırlar. Bu tür değişikler ancak Kat Malikleri Kurulunda görüşülerek ve Kat Mülkiyeti Kanununda tanımlanan şartlara uygun olarak kararlaştırılabilir. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinden herhangi birinin, yukarıda belirtilen kurallara
uymayan mimari değişiklik girişimlerine karşı, diğer Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinden her birinin müdahale hakkı vardır.
h) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, taşınma, yük ve eşya taşıma ve Bağımsız Bölümlerindeki (Apart Birimlerindeki) onarım çalışmalarını öncesinden Yönetim Kurulu'na bildirmek, gerekli izinleri almak ve buna ilişkin konulmuş kurallara uymak zorundadırlar.
i) Bağımsız Bölümler'in (Apart Birimler'in) balkon ve pencerelerinden halı, kilim vb. şeyler silkeleyemezler, su ve benzeri şeyleri dökemezler, çöp atamazlar, pencere içlerinde kuşlara yem veremezler, kedi köpek gibi hayvanlara yemeleri için yiyecek maddelerini pencereden atamazlar, kullanım hakkı başka bir kat malikinin olan alanlar ve ortak alanlarda da bu ve benzeri faaliyetlerde bulunamazlar.
j) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, Bağımsız Bölümleri'nde (Apart Birimleri'nde) besleyecekleri hayvanları diğer kat maliklerine rahatsızlık vermeyecek evcil hayvan türlerinden seçmekle yükümlüdürler. Ancak evcil hayvan sınıfına girebilecek olan vahşi tür köpeklerin (pitbull, doberman vb.) beslenmesi, binaya sokulması kesinlikle yasaktır. Beslenebilecek olan evcil hayvanlar özellikle ortak yerlerde başıboş bırakılamazlar. Sadece sahiplerinin gözetimi altında ve bu yerlerin kirletilmesine meydan vermeyecek önlemler alınması koşulu ve tasma ile gezdirilmeleri mümkündür. Bu konuda ana şart, bu gibi hayvanların diğer Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerini rahatsız etmemesidir. Yönetim Kurulu, gerektiğinde Bağımsız Bölümlerde (Apart Birimlerde) beslenebilecek evcil hayvanlar yönünde tür, cins ve sayı olarak yasak ve sınırlamalar koyabilir. Ortak alanlar ve tahsisli alanlarda kurban kesilmesi veya kurbanlık hayvan bulundurulması yasaktır.
k) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri günlük çöplerini Yönetim Kurulu'nun saptayacağı esaslara
uygun şekilde muhafaza etmek ve uzaklaştırmakla yükümlüdürler. I) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) ve eklentilerde, binaların dış cephelerine ve dıştan görülebilecek şekilde, doğal, mimari ve estetik görünümünü bozacak direk, levha, tabela vb. şeyler asmak, çakmak, dikmek, tanıtıcı bayrak, pankart, flama asmak ve teşhir etmek, aşırı ve göz alıcı şekilde aydınlatma yapmak, camlara yazı yazmak yasaktır, m) Kat Malikleri, kendi Bağımsız Bölümü (Apart Birimi) ve tahsisli alanlarında siyasi, ticari amaçlı
gösteri ve toplantılar yapamaz ve buraları üçüncü kişilere bu tür amaçlı kullanım için kiralayamaz. n) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri gerek ortak alanlarda gerekse tahsisli alanlarında genel
düzenini korumak ve sürdürmekle yükümlüdürler, o) Kat malikleri, Bağımsız Bölümlerinde (Apart Birimlerinde) kiracı veya başka sıfatlarla kullanan
yahut faydalananlara, bu Yönetim Planı'ndaki borç ve yükümlülükleri bildirmeye mecburdur, p) Bağımsız Bölümlerde (Apart Birimlerde), kiracı veya herhangi bir sıfatla bulunanlar veya faydalananlar, yukarıdaki maddelerde ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen hak ve yükümlülüklere kat malikleri gibi uymak zorundadırlar, r) Kat malikleri, kendi Bağımsız Bölümlerinde (Apart Birimlerinde) kiracı veya başka bir sıfatla bulunanların kimlik, adres ve haberleşme araçları bilgilerini Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek zorundadırlar.
14 |
s) Bağımsız Bölümlere (Apart Birimlere) işbu Yönetim planı ekleri uyarınca tahsis edilmiş bahçe, veranda ve/veya teras alanlarına ilişkin bakım, onarım ve peyzaj masrafları olması halinde, söz konusu masraf doğrudan ilgili Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinden tahsil edilecektir. Bu alanların bitişiklerinde ve çevrelerinde yer alan benzer alanlarla ne şekilde ayrılacağı (peyzaj, çit vs.) genel estetiği bozmamak ve projeye aykırı olmamak koşuluyla, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir. Kat malikleri bu alanları kendi Bağımsız Bölümleri'ne (Apart Birimleri'ne) ilave edemezler, mimari peyzaj projesine ve genel kullanıma aykırı düzenleyemezler, hobi amaçlı olsa dahi meyve sebze ekemezler, t) Tüm kat malikleri, işbu Yönetim planı eklerinde kendilerine tahsis edilen alanlar dışındaki ve diğer kat maliklerinin kullanım alanlarına bırakılan ortak yerlerdeki kullanım haklarından peşinen feragat etmiş olup, bu tahsis planlarını Bağımsız Bölümleri'ni (Apart Birimleri'ni) sattıkları takdirde
yeni malike bildirmekle yükümlüdürler. Yeni malik de söz konusu Bağımsız Bölüm'ü (Apart Birim'i) satın aldığı andan itibaren işbu Yönetim Planı'nı ve tüm eklerini aynen kabul etmiş sayılacağını kabul ve beyan eder.
Madde 28 - Tahsisli Alan Kullanılmasına İlişkin Yükümlülükler
a) Kat malikleri, tahsisli alanların bakım ve temizliğine dikkat etmek ve sağlamlığını korumak zorundadırlar.
b) Kat malikleri tahsisli alanlardan yararlanma ve buraları kullanmada birbirlerinin hakkına titizlikle riayet etmek ve diğer kat maliklerini rahatsız edici ve engelleyici davranışlardan kaçınmaya özen göstermek zorundadırlar.
c) Kat malikleri işbu Yönetim Planı ve eklerinde gösterilen kullanım biçimi dışında tahsisli alanları başka hiçbir maksat için kullanamazlar. Başka maksatla kullanılmak üzere Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) ile birlikte veya müstakilen kiralayamazlar, kullandıramazlar.
d) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri kendilerine tahsis edilen otopark alanlarına park edecekleri araçlarının plakalarını Yönetim Kurulu'na bildirmek zorundadırlar. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, kiracıları, intifa veya sükna hakkı sahipleri haricinde Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin çalışanları, geçici veya devamlı misafirleri vb. kişiler otoparkı kullanamazlar.
e) Tahsisli alanlarda herhangi bir tadilat veya ilave yapamazlar, malzeme, biçim, renk ve mimari özelliğini değiştiremezler.
f) Her kat maliki, tahsisli alanlara ika ettikleri zarardan şahsen sorumludurlar.
Madde 29 - Ortak Yerlerin Kullanılmasına İlişkin Yükümlülükler
a) Kat Malikleri, Ana Gayrimenkul'ün güzelliğini, mimari durumunu ve sağlamlığını korumak, ayrıca ortak yerlerin bakım ve temizliğine dikkat etmek zorundadırlar.
b) Kat maliki ile diğer kullanma hakkı sahipleri, ortak yerlere ilişkin düzenlemeler çerçevesinde, buraları kullanma ve yararlanma yetkisine sahiptirler. Ortak yerlerden yararlanma ve buraları kullanmada, hak sahipleri, birbirlerinin hakkına titizlikle riayet etmek ve ortak yararlanmayı engelleyici davranışlardan kaçınmaya özen göstermek zorundadırlar.
c) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, irtifak hakkı sahipleri, kiracıları, intifa veya sükna hakkı sahipleri otomobillerini kendi Bağımsız Bölümlerine (Apart Birimlerine) otopark olarak tahsis edilen alanlar hariç, hiçbir yere hiçbir şekil ve surette bırakamazlar, park edemezler. Bu konuda alınan kararlara uymak zorundadırlar. Otopark alanlarında araç yıkamak, tamir etmek yasaktır.
d) Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri, Ana Gayrimenkul Kat Maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ortak yerlerde herhangi bir tadilat veya ilave yapamazlar.
e) Ana Gayrimenkul Kat Maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça dış cephe kaplamasının, malzeme, biçim, renk ve mimari özelliği değiştirilemez.
f) Ortak alanlarda Yönetim Kurulu'nun yazılı müsaadesi olmadıkça hiçbir toplantı düzenlenemez. Kat Malikleri Kurulu'nun verilmiş bir kararı olmadıkça, Ana Gayrimenkul'ün hiçbir yerine hangi amaçla olursa olsun levha, uydu ve çanak anteni, ulusal bayramlarda asılan Türk Bayrağı hariç bayrak, flama, reklam panosu veya tabela asamazlar, yazı yazamazlar.
g) Her kat maliki, Ana Gayrimenkul'e, ortak yerlere ve diğer Bağımsız Bölümlere (Apart Birimlere) ika ettikleri zarardan şahsen sorumludurlar.
IV. İŞLETME PROJESİ/ORTAK GİDERLERE KATILMA
Sürekli gelişim prensibiyle bina ve tesislerinin ömrünü uzatmaya yönelik yaklaşım ve kat maliklerine etkin ve ekonomik hizmet üretme hedefleri doğrultusunda;
• Yönetim ve işletim hizmetlerinin, Ana Gayrimenkul'ün bütünü dikkate alınarak tek bir elden Yönetim Kurulu tarafından yürütülmesi, bu nedenle, Ana Gayrimenkul'ün tamamına ilişkin tek bir işletme projesininin hazırlanması,
• Hizmetlere ilişkin başlıca giderlerin; Personel Giderleri, Enerji ve Su Giderleri, Bakırn-Onarım Giderleri, Çeşitli Giderler, Sigorta Giderleri, Sabit Kıymet Harcamaları, Yöneticilik Ücreti ve Yatırım Harcamaları'ndan oluştuğu, ilkeleri kabul edilmiştir.
Yönetim Kurulu, Ana Gayrimenkul için, bir yıllık tahmini gider ve gelirlerini ve bunlar için her Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikine düşecek payı ve ödeyecekleri avans tutarlarını gösteren tek bir İşletme Projesi hazırlar. İşletme Projesi, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından işbu Yönetim Planı'nda belirtilen usule uygun olarak onaylanır.
31.1. İşletme Projesinde, tahdidi olmamak kaydı ile aşağıdaki hususlar yer alır:
31.1.1. Bir yıllık tahmini gelir tutarı,
31.1.2. Kısımlar ve Ana Gayrimenkul Ortak Yerleri için ayrı ayrı gösterilmek üzere, Ana Gayrimenkul'e ilişkin tüm tahmini gider tutarları,
31.1.3. Ortak giderlerden her Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikine düşebilecek muhtemel miktar,
31.1.4. Tahmini ve muhtemel giderleri karşılamak üzere her Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin vermesi gereken avans tutarı ile bu avansların ödeme şekil ve zamanları,
ayrıntılı olarak gösterilir.
31.2. İşletme Projesinde öngörülen meblağı aşan ek avans talepleri, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından karara bağlanır ve gereken tahsilat gecikmeksizin Yönetim Kurulu tarafından yapılır.
31.3. İşletme projesi, en geç olağan Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu Toplantısından 15 gün önce, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerine imza karşılığı veya taahhütlü mektupla bildirilir. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin bildirimden itibaren 7 gün içerisinde görüş ve itirazlarını sunma hakkı bulunmaktadır. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinden gelen görüş ve itirazlar doğrultusunda gerekli görülürse yeni bir işletme projesi hazırlanır veya gerekli görülen değişiklikler veya ilaveler yapılabilir. Son şeklini alan işletme projesi Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun onayına sunulur. İşletme projesi, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından olduğu gibi veya değiştirilerek karara bağlanarak kesinleşir.
Kesinleşen işletme projeleri ve Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu'nun işletme giderlerine ilişkin tüm kararları, İcra ve İflas Kanunu'nun 68/1 maddesinde sayılan belgelerdendir.
31.4. Payına düşen gider ve avans borcu ile gecikme tazminatlarını mahkeme kararlarına karşın ödemeyen Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) üzerine, Yönetim Kurulu'nun yazılı istemi ile borç tutarı kadar diğer malikler lehine kanuni ipotek hakkı tescil ettirilir. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliklerinin, borcunu ödemeyen Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliki ve diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir.
31.5. Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri tarafından Kat Mülkiyeti Kanunu ve işbu Yönetim Planı'na göre belirlenen tüketim bedellerinin veya ortak giderlerin ödenmemesi halinde, mevzuat ve işbu Yönetim Planı'nda öngörülen diğer yasal yollara ilaveten, Yönetim Kurulu, ilgili Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) sunulan her türlü hizmeti (ısınma vb.) durdurabilir veya söz konusu Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinin ortak yerlerde sunulan fîtness vb. hizmetlerden yararlanmasını engelleyebilir.
Madde 32 - Ortak Giderlere Katılma
Ana Gayrimenkul'e (Kısımlar dahil) ilişkin, her türlü Personel, Enerji ve Su, Bakım-Onarım, Çeşitli Giderler, Sigorta Giderleri, Sabit Kıymet Harcamaları, Yöneticilik Ücreti, Yatırım harcamalarına velhasıl ortak yer ve tesislerin işletilmesine, bakımına, onarımına, korunmasına ve diğer yönetim faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin tüm giderlere, Ana Gayrimenkul'deki tüm kat malikleri Bağımsız Bölümler'in (Apart Birimler) arsa payı nispetinde katılırlar.
Bağımsız Bölümlere (Apart Birimlerdeki) ilişkin kalorimetre/sayaçlar ile tespit edilecek ısınma gideri, sıcak su tüketimleri tespit edilen tüketim değerlerine göre ilgili Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Malikleri tarafından yönetime ayrıca ödenecektir. Söz konusu tüketimlerin ölçümü, tahsili ve paylaştırılmasına ilişkin olarak Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma Ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylastirilmasina İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.
Su, doğalgaz ve elektrik vb. hizmetlerin abonelikleri doğrudan ilgili kat maliki tarafından yapılacak olup, kat malikleri söz konusu tüketimlere ilişkin tüm bedelleri doğrudan ilgili kurumlara ödeyecektir.
Otoparklar haricindeki tahsisli yerlerle ilgili bakım, onarım ve sair her türlü giderler sadece bu tahsisten yararlanan Bağımsız Bölüm (Apart Birim) maliki tarafından karşılanır. Yönetim tarafından söz konusu alanlara ilişkin yapılan masraflar, ilgili Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikinden tahsis edilecektir.
Otoparkların bakım, onarım ve sair her türlü gideri ise kat maliklerince kendilerine tahsis edilen otopark sayısına göre eşit olarak paylaşılacaktır.
Tahsis dışında kalan diğer Bağımsız Bölüm (Apart Birim) malikleri tahsisli yerin hiçbir giderine katılmazlar.
Ana Gayrimenkul'ün ve tüm ortak alanların (Kısımlar dahil) temizlik hizmetleri, personel giderleri, günlük enerji ve su, bakım-onarım, sigorta giderleri, yöneticilik ücreti vb. her türlü gideri, Ana Gayrimenkul'de yer alan tüm kat malikleri arasında işbu maddenin 1. paragrafinda belirtilen esasa gore paylaşılacaktır.
Ortak gider ve avans payını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirlenen gecikme tazminatını ödemekle yükümlüdür.
Madde 34 - Ortak ve müteselsil sorumluluk ile borçların tahsili
Kat malikleri kendi Bağımsız Bölümlerinde (Apart Birimlerinde) kira sözleşmesine, sükna hakkına veya başka sebebe dayanarak oturanların ortak gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, borç ve yükümlülüklerinden müştereken ve müteselsilen sorumludurlar. Bağımsız Bölüm (Apart Birim)
kiraya verilmişse, avanstan veya ortak giderlerden kendine düşen payı, yapılan ihtara rağmen bir hafta içinde ödemeyen kat malikinin borcu, kira alacağına sayılarak Yönetim Kurulu tarafından kiracıdan alınır. Kiracının icra yoluyla takibi de mümkündür. Ödemeyi yapmayanın Bağımsız Bölümleri (Apart Birimleri) üzerine Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 22. maddesi hükümlerine göre kanuni ipotek konulur.
Madde 35 - Kullanma Hakkından Vazgeçmek
Kat maliklerinden hiçbiri, ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi Bağımsız Bölümünün (Apart Biriminin) durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya ihtiyacı olmadığını ileri sürmek suretiyle ortak gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.
Madde 36- Bağımsız Bölüm (Apart Birim) İlavesi
Yapıların üstüne kat eklenmesi, Ana Gayrimenkul'ün boş kısımlarında yeni bölümlerin veya tesislerin yapılması; belediyeden alınan imar planlarına, imar durum şartlarına ve mevzuata uygun olması kaydıyla Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 44'üncü maddesi uyarınca bütün kat maliklerinin oybirliğiyle karar vermesine bağlıdır.
Ana Gayrimenkulün hudutlarında bir yerin bir hakla kayıtlanması veya arsanın bölünmesi ve bölünen kısmın mülkiyetinin başkasına devredilmesi gibi temliki tasarruflar veya Ana Gayrimenkulün dış duvarlarının, çatısının reklam veya başkaca bir maksatla kiralanması gibi önemli işler için bütün kat maliklerinin oybirliğiyle karar vermesi gerekir.
Madde 38 - Kat Mülkiyeti'nin Devri Mecburiyeti
Kat maliklerinden herhangi biri, Kanun ve Yönetim Planı'na göre kendisine düşen borçları ve yükümlülükleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, diğer kat malikleri, o kat malikinin Bağımsız Bölümü (Apart Birimi) üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler.
Madde 39 - Yönetim Planının Geçerliliği
İşbu Yönetim Planında yer alan herhangi bir hükmün herhangi bir nedenden ötürü hükümsüz kalması, diğer hükümlerin geçerliliğini etkilemez.
Madde 40 - Bu Yönetim Planında hüküm bulunmayan hallerde, Kat Mülkiyeti Kanunu, Medeni Kanun ve ilgili diğer kanunların emredici ve tamamlayıcı nitelikteki hükümleri uygulanır.
Madde 41 - Bu Yönetim Planının ekinde yer alan Plan, Bağımsız Bölüm (Apart Birim) Listesi, Ortak Yerler Listesi, Tahsisli Alanlar Listesi, Tahsisli Alanlar ve Ortak Yerler Planları işbu Yönetim Planı'nın ayrılmaz bir cüz'üdür.
Geçici Madde
Ana Gayrimenkul'de kat mülkiyeti tesis edilmesinden itibaren en fazla 5 sene boyunca, işbu Yönetim Planında Yönetim Kurulu, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu ve Denetim Kurulu için öngörülmüş bulunan tüm hak, görev ve yetkiler, TOYA Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi'nin belirleyeceği, üçer üyeden müteşekkil Geçici Yönetim Kurulu ile Geçici Denetim Kuruluna verilmiştir.
Ancak Geçici Yönetim Kurulu ve Geçici Denetim Kurulu, kat mülkiyeti tesis edilmesinden itibaren en çok 5 yıl süre ile devam edecektir. En geç 5. yılın sonunda olmak üzere, Geçici Yönetim Kurulu ve Geçici Denetim Kurulu tarafından öngörülen herhangi bir zamanda Geçici Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu, görev ve yetkilerini Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından seçilecek yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kuruluna devredecektir.
Geçici Yönetim Kurulu, bir sözleşme ile yönetim hizmetlerinin yürütülmesini, tamamen veya kısmen birbirini izleyecek belli sürelerle profesyonel bir tüzel kişiye yaptırabilir. Sözleşmede tüzel kişi tarafından yürütülecek ve ifa edilecek hizmetler karşılığında yapılacak ödemeler ve hizmetlerin aksaması halinde sözleşmenin feshedilmesi dahil uygulanacak yaptırımlar açıkça belirtilir. Söz konusu sözleşme en fazla 5 senelik yapılacak olup, Ana Gayrimenkul Kat Malikleri Kurulu tarafından sözleşmenin sona ereceği tarihten en az 30 gün önce yazılı olarak feshi ihbar edilmediği müddetçe sözleşmenin süresi kendiliğinden birer yıllık olarak uzamaya devam edecektir.
Geçici yönetim aldığı kararları sayfaları noter mührüyle onanmış bir deftere yazıp imzalamakla yükümlüdür.
Geçici yönetim kurulunun, Ana Gayrimenkul'ün temsiline ilişkin olarak alacağı karara istinaden imza sirküleri düzenlenecektir.
Ayrıca, münhasıran C1 ve C2 nolu bağımsız bölümlerin, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca izin verilen amaçlarla ve projenin satış ofisi, konut/ofis (home office) vb. amaçlarla kullanılması mümkündür.
EK 1 QENT İSTİNYE Bağımsız Bölümler (Apart Birim) Listesi
EK 2 QENT İSTİNYE Ortak Yerler
Ana Gayrimenkul'ün Bağımsız Bölümler (Apart Birimler) ve tahsisli alanları, depo ve otoparkları dışında kalan yerleri ve bu yerlerde mevcut bulunan veya vücuda getirilecek olan tesis, yapı, ağaç, bitki ve benzeri şeyler ortak yerlerdir. Nitelikleri gereği Ana Gayrimenkul'ün korunması veya ondan ortaklaşa istifade edilmesine yarayan yerler herhalde ortak yer sayılır. Ortak yerlerin belirlenmesinde, Tapu İdaresi'ne verilen onaylı plan ve projeler ile işbu Yönetim Planının ayrılmaz bir parçasını oluşturan vaziyet planı ve projedeki çizimler bunlarda yer alan diğer teknik bilgi ve işaretler ile fiili durum esas alınır. Yönetim planında özel olarak zikredilmese bile vaziyet planı ve projelerde ortak yer olarak gözüken alan, tesis, yapı ve benzeri yerler ortak yer sayılır.
1- C Kısmı 2. Bodrum katta "Sayaç Jeneratör Odası" olarak bulunan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
2- C Kısmı 2. Bodrum katta [6-8 ile J"-L"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş bulunan "Kazan Dairesi" Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
3- C Kısmı 2. Bodrum katta [4-8 ile F"-l"] aksları arasında yer alan, Ek 4-A'da işaretlenmiş ve projede "Zayıf Akım Odası" olarak belirtilmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
4- 2. Bodrum katta [8-9 ile J"-L"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş, "Şöför Odası" olarak bulunan alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
5- 2. Bodrum katta [8-9 ile D"-l"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş, "Makine Dairesi" olarak bulunan alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
6- B Kısmı 2. Bodrum katta [9-11 ile J"-L"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş, "Depo-01" olarak bulunan alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
7- B Kısmı 2. Bodrum katta [14-16 ile J"-L"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş, "Depo-02" olarak bulunan alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
8- 2. Bodrum katta "Pompa Odası + Depo" olarak bulunan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
9- 2. Bodrum katta "Kullanım + Yangın Su Deposu" olarak bulunan ve Ek 4-A'da işaretlenmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
10- A Kısmı 2. Bodrum katında yer alan ve Ek 4-A'da "Misafir Otoparkı" olarak gösterilmiş olan 4 araçlık otopark alanı misafir otopark alanları olarak Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
11- A Kısmı 2. Bodrum katında [A"-B"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-A'da "Mekanik Oda" olarak gösterilmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
12- C Kısmı 1. Bodrum katta [1-3 ile l"-L"] aksları arasında yer alan ve Ek 4-B'de "Havalandırma Odası" olarak gösterilmiş alan Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
13- 1. Bodrum katta Ek 4-B'de işaretlenmiş olan, kapalı havuz ve etrafında yer alan sauna, duş, buhar odası, masaj odası, wc, dinlenme odası, soyunma odası, depo, ofis, stüdyo ve fitness salonu vb. alanlar sosyal tesis olarak kullanılacak olup Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
14- 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de gösterilen açık havuz ve çevresi ve bahçe alanları Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
15- Zemin katta yer alan ve Ek 4-C'de gösterilen güvenlik binası Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
16- C Kısmı Zemin katta yer alan ve Ek 4-C'de [kırmızı] ile gösterilen deck alanları Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
17- B Kısmı Zemin katta yer alan ve Ek 4-C'de [kırmızı] ile gösterilen deck alanları Ana Gayrimenkul'ün ortak yeridir.
EK 3 QENT İSTİIMYE TAHSİSLİ ALANLAR
1. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da Al numara ile belirtilen depo Al numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
2. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A2 numara ile belirtilen depo A2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
3. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A3 numara ile belirtilen depo A3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
4. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A4 numara ile belirtilen depo A4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
5. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A5 numara ile belirtilen depo A5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
6. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A6 numara ile belirtilen depo A6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
7. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A7 numara ile belirtilen depo A7 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
8. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A8 numara ile belirtilen depo A8 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
9. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da A9 numara ile belirtilen depo A9 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
10. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B1 numara ile belirtilen depo B1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
11. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B2 numara ile belirtilen depo B2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
12. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B3 numara ile belirtilen depo B3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
13. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B4 numara ile belirtilen depo B4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
14. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B5 numara ile belirtilen depo B5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
15. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da B6 numara ile belirtilen depo B6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
16. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C1 numara ile belirtilen depo C1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
17. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C2 numara ile belirtilen depo C2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
18. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C3 numara ile belirtilen depo C3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
19. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C4 numara ile belirtilen depo C4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
20. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C5 numara ile belirtilen depo C5 numaralı Bağımsız Bölüm'e(Apaıt Birim) tahsis edilmiştir.
21. C Kısmı 2. Bodrum katta otopark giriş rampası altında yer alan ve Ek 4-A'da C6 numara ile belirtilen depo C6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
22. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da Al-1 ve Al-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı Al numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
23.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A2 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı A2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
24.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A3 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı AB numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
25. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da A4-1 ve A4-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı A4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
26.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A5 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı A5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
27.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A6 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı A6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
28. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da A7-1 ve A7-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı A7 numaralı Bağımsız Bölüm'e tahsis edilmiştir.
29.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A8 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı A8 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
30.2. Bodrum katta Ek 4-A'da A9 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı A9 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
31.2. Bodrum katta Ek 4-A'da Bl-1 ve Bl-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
32.2. Bodrum katta Ek 4-A'da B2-1 ve B2-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
33.2. Bodrum katta Ek 4-A'da B3-1 ve B3-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
34. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da B4-1 ve B4-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
35.2. Bodrum katta Ek 4-A'da B5-1 ve B5-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
36. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da B6-1 ve B6-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı B6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
37. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da Cl-1 ve Cl-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı C1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
38.2. Bodrum katta Ek 4-A'da C2-1 ve C2-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı C2 numaralı Bağımsız Bölüm'e tahsis edilmiştir.
39.2. Bodrum katta Ek 4-A'da C3 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı C3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
40.2. Bodrum katta Ek 4-A'da C4 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı C4 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
41.2. Bodrum katta Ek 4-A'da C5 numara ile gösterilmiş olan 1 araçlık otopark alanı C5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
42. 2. Bodrum katta Ek 4-A'da C6-1 ve C6-2 numara ile gösterilmiş olan 2 araçlık otopark alanı C6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
43. B Kısmı 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de mor ile gösterilen 10 m2'lik bahçe alanı ve Ek 4- C'de gösterilen Zemin katta yer alan 21 m2'lik teras alanı B1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
44. B Kısmı 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de yeşil ile gösterilen 10 m2'lik bahçe alanı ve Ek 4- C'de gösterilen Zemin katta yer alan 21 m2'lik teras alanı B2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
45. A Kısmı 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de koyu mavi ile gösterilen 90 m2'lik bahçe alanı ve Ek 4-C'de gösterilen Zemin katta yer alan 41 m2'lik teras alanı Al numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
46. A Kısmı 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de mavi ile gösterilen 37 m2'!ik bahçe alanı ve Ek 4- C'de gösterilen Zemin katta yer alan 5 m2'lik teras alanı A2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
47. A Kısmı 1. Bodrum katta yer alan ve Ek 4-B'de turuncu ile gösterilen 112 m2'lik bahçe alanı A3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
48. C Kısmı Zemin katta yer alan ve Ek 4-C'de açık mavi ile gösterilen 52 m2 teras alanı ve apartman giriş holünün Ek 4-C'de mavi ile gösterilen 1,5 m2'lik kısmı C1 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
49. C Kısmı Zemin katta yer alan ve Ek 4-C'de pembe ile gösterilen 75 m2 teras alanı ve apartman giriş holünün Ek 4-C'de pembe ile gösterilen 1,5 m2'lik kısmı C2 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
50. C Kısmı 1. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-D'de mor ile gösterilen 2 m2 depo alanı C3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
51. C Kısmı 1. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-D'de koyu pembe ile gösterilen 2 m2 depo alanı C4 numaralı Bağımsız Bölüm'e tahsis edilmiştir.
52. B Kısmı 1. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-D'de mavi ile gösterilen 2 m2 depo alanı B3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
53. B Kısmı 1. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-D'de yeşil ile gösterilen 2 m2 depo alanı B4 numaralı Bağımsız Bölüm'e tahsis edilmiştir.
54. B Kısmı 1. Katta yer alan apartman giriş holünün Ek 4-D'de mavi ile gösterilen 1,5 m2'lik kısmı alan B3 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
55. C Kısmı 2. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-E'de mavi ile gösterilen 2 m2 depo alanı C5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
56. C Kısmı 2. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-E'de pembe ile gösterilen 2 m2 depo alanı C6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
57. B Kısmı 2. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-E'de turuncu ile gösterilen 2 m2 depo alanı B5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
58. B Kısmı 2. katta yer alan, projede depo olarak gözüken ve Ek 4-E'de yeşil ile gösterilen 2 m2 depo alanı B6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
59. B Kısmı Çatı Katında yer alan teras alanının Ek 4-F'de turuncu renkle gösterilen 11 m2'lik kısmı B5 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
60. B Kısmı Çatı Katında yer alan teras alanının Ek 4-F'de yeşil renkle gösterilen 11 m2'lik kısmı B6 numaralı Bağımsız Bölüm'e (Apart Birim) tahsis edilmiştir.
EK 4
TAHSİSLİ ALANLAR VE ORTAK YERLER PLANLARI
Ek Projeleerde
Lütfen Yönetim Planı basılabilir metni ile ekli bağımsız bölüm listesini indirmek için sayfa altındaki PDF LOGOSUNA tıklayınız.